Individuele coaching

Individuele coaching

Contact opnemen
Coaching is een individueel traject, bedoeld om jouw (zakelijke) vaardigheden en kwaliteiten verder te ontwikkelen en/of bij te sturen.
Coaching gebeurt door persoonsgerichte feedback en door je in je eigen spiegel te laten kijken. Zo krijgt je inzicht in jouw eigen leven. Je komt meer in de rol van regisseur in plaats van toeschouwer.

Coaching betekent vooral de juiste vragen stellen die je prikkelen tot zelfonderzoek. Door coaching maakt je als het ware even een pas opzij. De ene keer kijk je tijdens de coaching gesprekken samen met de coach op een afstand naar je eigen handelen, ideeën en visie, oftewel Mindfull leren zijn en Mindfull leren kijken. Dan weer zit je midden in een vraagstuk waarbij je samen op zoek gaat naar een passend antwoord. Tijdens de gesprekken maken we soms ook gebruik van het naspelen van bepaalde situaties, het invullen van vragenlijsten, tests of gerichte oefeningen. Na iedere afspraak krijgt je opdrachten mee om verder te oefenen of om uit te werken. De resultaten worden tijdens het volgende gesprek besproken en waar nodig gaan we nog verder ‘fijnslijpen’.

De manier waarop je zaken en gedrag anders gaat aanpakken moet passen bij jou als persoon, het zijn immers geen kunstjes.
Een persoonlijkheidstest kan dan ook een belangrijk instrument zijn. Niet iedereen is een leiderstype en een rijk invoelend vermogen heb je niet zomaar ontwikkeld als je dat niet meegegeven is. Een aantal wezenlijke vaardigheden die je nodig hebt in jouw situatie, krijg je onder de knie tijdens de coaching. In principe kan iedere medewerker, van directielid tot de uitvoerende medewerker, in aanmerking komen voor coaching. Motivatie en het klikken met de stijl en persoonlijkheid van de coach is van groot belang voor een optimaal resultaat.

Coaching kun je zien als iets noodzakelijks om je functie beter uit te kunnen oefenen, maar ook als een cadeau aan jezelf.
Je krijgt de unieke aandacht voor dié aspecten waar je jezelf verder in wilt ontwikkelen. Coaching gebeurt op een wijze die past bij jou en jouw manier van leren.

Onze ervaring is dat een ieder die gecoacht wordt, in relatief korte tijd een enorme ontwikkeling doormaakt, waarvan de effecten op de lange termijn nog steeds merkbaar zijn.