Wie zijn wij

Therapeuten

Henriette Vogelaar
Qruun Schram
Paul Vogelaar
Contact opnemen
Contact informatie

Tel. 035-5828726 werkdagen tot 20.00
(weekend en avond  wel bereikbaar om in te spreken)
E-mail. info@good-spirit.nl

Wie zijn wij?

Henriette, Qruun en Paul vormen de kern van Good Spirit. Samen hebben wij Good-Spirit, Relatietherapie praktijk in Hilversum.

Henriette is 35 jaar getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Dochter en een zoon.
Qruun is 15 jaar getrouwd en heeft een dochter en zoon op de middelbare school. We hebben elkaar ontmoet op de opleiding Provocatief coachen van het IEP en  voegen deze elementen graag toe.

 

Interview Margreet Spijker (journalist NPO radio ) over Enneagramtypologie.

https://photos.app.goo.gl/VxEsDYRhUP675LER8

Zie bij erkenning (link) onze opleidings-achtergronden.

https://good-spirit.nl/praktijk-info/erkenning-en-ervaring/

Wij werken vanuit de overtuiging dat de relaties die mensen aangaan, plekken zijn van groei en ontwikkeling. Dat betekent dat relaties veranderen, dat partners met elkaar in contact en gesprek moeten blijven om deze veranderingen samen het hoofd te bieden.

Wanneer je tientallen jaren samenleeft in lief en leed, al dan niet een gezin sticht, te maken krijgt met ziekte en dood, werkstress, verliefdheid etc. dan is het niet meer dan logisch dat je relatie af en toe door een turbulente fase gaat. Iedere stroomversnelling, hoe heftig ook, kan jullie helpen dichter bij elkaar te komen. Maar hij kan jullie ook overboord laten slaan, als de relatie niet sterk genoeg is. Wij vinden dat paren daarom moeten blijven werken aan de drie pijlers onder de relatie: verbinding en vriendschap, intimiteit en veiligheid en onderlinge passie en verlangen.

Met andere bekende therapeuten als David Schnarch en Esther Perel, zijn wij het eens dat in een relatie sprake moet zijn van een goede balans tussen autonomie/differentiatie en verbinding/symbiose. Een relatiecrisis is wat ons betreft altijd op de eerste plaats een mogelijke opstap naar een volgende fase in onze relatie. Wij zien dat vonken ontstaan door wrijving en dat we daarvoor de ontmoeting en de relatie met de ander nodig hebben. Relatieproblemen zijn van alle tijden en hangen in hoge mate samen met onze levensfase en/of de fase waarin ons gezin zich bevindt.

Het blijkt dat bij de, 'eigen', juiste manier van vragen, ieder mens heel goed weet waarom, waardoor of waar vanuit hij/zij iets heeft gedaan of gelaten. Een mens handelt naar de hoogste overtuiging van dat moment. Wij zijn ons in relatietherapie gaan specialiseren doordat wij 'gegrepen' zijn door dit gegeven.

Er blijkt zoveel eenzaamheid, onbegrip en , teruggetrokken gedrag gebaseerd te zijn op zoveel overeenkomstige misverstanden, dat wij elke dag weer geraakt worden als mensen daar inzicht in krijgen en daardoor; liefde, geluk, intimiteit, etc. kunnen ervaren.

Wij hebben ons, en doen het nog steeds, verdiept in alle vormen van relatietherapie, koppeltherapie en gezins-, familietherapie.  Onze specialisatie is een Intensief Relatieweekend