Wie zijn wij

Therapeuten

Henriette Vogelaar relatietherapeut
sjaak_overbeeke_w600
Qruun Schram relatietherapeut
Joris Olde Rikkertn relatietherapeut
Paul Vogelaar therapeut
Contact opnemen
Contact informatie

Tel. 06 1494 7037, werkdagen tot 20.00. U kunt in het weekend en de avond wel een boodschap inspreken.

Wie zijn wij?

Henriette is de kern van Good Spirit.  Alleen of samen met een mannelijke collega of partner geeft  ze relatietherapie of relatie-intensives  in Hilversum.

Onze relatiestatus:

Henriette Vogelaar is inmiddels 35 jaar samen met haar partner Paul Vogelaar en ze hebben twee volwassen kinderen.  Twee kleinkinderen sinds kort.

Sjaak Overbeeke is 32 jaar samen met zijn partner. Hij is trainer, therapeut, docent en schrijver op het gebied van emotionele intelligentie, communicatie, leiderschap en teamontwikkeling.

Qruun Schram heeft al 17 jaar een relatie  en heeft kinderen op de middelbare school.

Joris Olderikkert heeft twee volwassen kinderen uit een vorige relatie en sinds 10 jaar een Lat relatie waar ook kinderen zijn.

Paul Vogelaar is trainer en coach en werkt regelmatig mee met Henriette als relatiecoach.

Interview Henriette met Margreet Spijker (journalist NPO radio ) over Enneagramtypologie

Bekijk interview enneagram

Bekijk hier onze opleidingen en erkenningen.

Wij werken vanuit de overtuiging dat de relaties die mensen aangaan, plekken zijn van groei en ontwikkeling. Dat betekent dat relaties veranderen, dat partners met elkaar in contact en gesprek moeten blijven om deze veranderingen samen het hoofd te bieden.

Wanneer je tientallen jaren samenleeft in lief en leed, al dan niet een gezin sticht, te maken krijgt met ziekte en dood, werkstress, verliefdheid etc. dan is het niet meer dan logisch dat je relatie af en toe door een turbulente fase gaat. Iedere stroomversnelling, hoe heftig ook, kan jullie helpen dichter bij elkaar te komen. Maar hij kan jullie ook overboord laten slaan, als de relatie niet sterk genoeg is. Wij vinden dat paren daarom moeten blijven werken aan de drie pijlers onder de relatie: verbinding en vriendschap, intimiteit en veiligheid en onderlinge passie en verlangen.

Met  bekende therapeuten als David Schnarch en Esther Perel, zijn wij het eens dat in een relatie sprake moet zijn van een goede balans tussen autonomie/differentiatie en verbinding/symbiose. Een relatiecrisis is wat ons betreft altijd op de eerste plaats een mogelijke opstap naar een volgende fase in onze relatie. Wij zien dat vonken ontstaan door wrijving en dat we daarvoor de ontmoeting en de relatie met de ander nodig hebben. Relatieproblemen zijn van alle tijden en hangen in hoge mate samen met onze levensfase en/of de fase waarin ons gezin zich bevindt.

Het blijkt dat bij de, 'eigen', juiste manier van vragen, ieder mens heel goed weet waarom, waardoor of waar vanuit hij/zij iets heeft gedaan of gelaten. Een mens handelt naar de hoogste overtuiging van dat moment. Wij zijn ons in relatietherapie gaan specialiseren doordat wij 'gegrepen' zijn door dit gegeven.

Er blijkt zoveel eenzaamheid, onbegrip en , teruggetrokken gedrag gebaseerd te zijn op zoveel overeenkomstige misverstanden, dat wij elke dag weer geraakt worden als mensen daar inzicht in krijgen en daardoor; liefde, geluk, intimiteit, etc. kunnen ervaren.

Onze specialisatie is een Intensief Relatieweekend