Therapie & Coaching

"Het moet echt anders"

Contact opnemen
Contact informatie

Tel. 06-34838105 werkdagen tot 20.00
(weekend en avond  wel bereikbaar om in te spreken)
E-mail. info@good-spirit.nl

Relatietherapiepraktijk Good-Spirit

ONZE AANPAK:

We bieden twee keuzes:

  1. Jullie starten met een intake van een uur alleen met Henriette. Doel: jullie verhaal en vraag helder krijgen. Informatie en direct advies krijgen om mee aan de slag te gaan en een relatiedynamiek-oefening.
  2. Jullie starten met een intensieve spiegelsessie van twee uur met Qruun en Henriette (Jet). We werken een half uur apart: ieder van ons met één van jullie beiden. Dit doen we meestal in de vorm van een wandeling over de Gooise buitenplaatsen rondom de praktijk. Terug in de praktijkruimte spiegelen we jullie relatiedynamiek door in jullie aanwezigheid de gevoerde gesprekken te bespreken. En waar nodig van gedachten en commentaar te voorzien. Dit zal zowel herkenbaar als confronterend zijn. Soms is het pijnlijk, soms normaliserend en prikkelend.Na de door jullie gekozen intake, bepalen we samen de rest van het proces. Jullie kunnen dan kiezen voor reguliere sessies met ons apart en/of samen of een relatie-intensive van 3 dagen.

De ingrediënten waar we meestal mee werken en waar onze visies op gebaseerd zijn.

✔ Man-vrouw dynamiek. Autonomie/Differentiatie en Symbiose.
✔ Visie Esther Perel, hier zijn we in opgeleid; Bekijk deze video om daarmee ook onze werkwijze te ontdekken. de video is Nederlands ondertiteld.
✔ Familie-systeem als context. Speelt jullie gezin van herkomst een rol in jullie relatieproblemen? Opstellingenwerk van Bert Hellinger.
✔ Enneagram. Wat is jouw persoonlijke 'kleur'? hoe kijk je naar de wereld? Vanuit welke positie leef jij je leven? (linkje)

Hoe spelen jullie Enneagramtypen een rol in de relatiedynamiek en de eventuele relatieproblemen en communicatieverstoringen?

Communicatie en invloed, geweldloze communicatie.

Onze stijl ;  Wij zijn prikkelend en uitdagend en vanuit een warme relatie met de cliënt! Wie zich waagt aan (deels) provocatieve coaching staat iets anders te wachten dan wat je gewend bent. De coach zet je op basis van oprechte betrokkenheid, warmte en humor met prikkelende, uitdagende interventies op het puntje van je stoel.

Provocatieve Coaching is gemodelleerd op de aanpak van de Amerikaanse Psychotherapeut Frank Farrelly.

Uiteraard bieden we primair alle ruimte aan pijnlijke gevoelens, frustraties, verdriet, gevoel van verlies, trauma. We reageren op de eerste plaats empathisch en zoeken dan graag met jullie naar de lichtheid, wat er wel is en waarop gebouwd kan worden.

Lees verder:

Echtscheiding begeleiding