Referenties

"Het is alweer een aantal maanden geleden dat mijn man en ik gebruik hebben gemaakt van jullie intensieve relatie weekend. Het blijft hard werken, maar er is in ieder geval meer begrip voor elkaar.  "

"Ik heb het idee dat nu een deel van de overspannenheid eruit komt. Zoals ik zei, lichamelijke klachten en veel verdriet. Eigenlijk is de overspannenheid dus niet door mijn werk maar door thuis.... "

"Wil jullie laten weten dat deze week heel goed voelde. We hebben er echt heel veel van geleerd,echt super ! We hebben de handvatten! Vind jullie echt super! Echte toppers!  Fijn weekend"

"Na onze driedaagse begin juli zijn we redelijk bezig. Het gaat nog lang niet altijd vlekkeloos, maar we hebben meer rust en begrip voor elkaar. En zijn bezig met een gezamenlijke woning."

"De sessies hebben ons goed gedaan en we zijn blij dat we die stap genomen hebben. De relatie met onze zoon is weer normaal en de kleinkinderen komen ook weer regelmatig"

" Wij willen jullie enorm bedanken voor het helpen redden van ons huwelijk en wensen jullie in de toekomst zeer veel geluk,liefde en gezondheid. Mochten wij  toch een keer niet uit komen dan zullen wij  niet schromen om weer contact met jullie op te nemen"

"Ik ging het weekend in met de angstige gedachte dat we niet verder konden, maar nu weet ik wat mij tegenhield. Het is maar goed dat we het zijn gaan uitzoeken, nogmaals dank hiervoor"

'Hartelijk dank voor de intensieve relatie-driedaagse.Jullie hebben ons een warm ontvangst gegeven en we voelden ons vrij om alles te bespreken. We hebben jullie professionele aanpak als verrijkend ervaren. We hebben nieuwe inzichten gekregen in de manier waarop we denken, doen en reageren. Wel zijn we er ons van bewust dat we hard moeten werken om de nieuwe inzichten levend te houden en verder uit te bouwen.'

"We hebben momenteel geen behoefte om een (nieuwe) afspraak te regelen. Onze relatie is namelijk weer opgebloeid na het fijne (emotionele) weekend bij jullie."

"We zijn heel goed bezig met ons zelf en met onze relatie als het gaat om het nu en de toekomst. Op alle aspecten (intimiteit, seksualiteit en verbinding). Dat is ook echt wat we van jullie geleerd hebben en wat er nu voor zorgt dat onze relatie echt op een hoger plan is dan ooit. Dat voelt heel fijn, wil ik/willen wij niet meer kwijt en is de winst die we hoopten te boeken uit deze verdrietige situatie."

".. en ik communiceren weer goed met elkaar en we praten veel over onze gevoelens en proberen dit zoveel mogelijk samen te delen."

"Neem genoeg schone t-shirts mee in dit weekend, het is hard werken" is een tip van iemand.

"Door miscommunicatie en boosheid kon ik helemaal niet meer voelen of ik nog wel van .... hield, ongelooflijk wat jullie los weten te maken door begrip te kweken voor elkaars zienswijze"

"Op dit moment vinden wij het nog te vroeg om te komen voor een evaluatiegesprek na het relatieweekend, omdat het goed loopt,..."

"Nogmaals dank voor de sessies van vorige week. Ik merk dat het een en ander in gang heeft gezet, maar drie maanden duurt nog wel even."

"Wij adviseren regelmatig vrienden van ons om bij tegenslag in een relatie naar oplossingen te zoeken in plaats van altijd maar de strijd aan te gaan. Een van de oplossingen is therapie bij jullie, dat heeft ons goed gedaan"

"Elke zondagavond van 21.00 tot 22.00 uur praten we de afgelopen week door en ook bijvoorbeeld de vraag welke behoeftes we van elkaar nodig hebben voor de komende week."

"We willen jullie bij deze bedanken voor alle goede inzichten en de juiste handvaten die jullie ons hebben gegeven."

"wij zijn in één weekend meer opgeschoten dan in 1,5 jaar therapie. We zijn nu tot de kern gekomen."

"We kijken terug op een zeer inspirerend weekend waar we jullie heel dankbaar voor zijn, en zijn voortvarend aan de slag. "

"Allereerst wil ik jullie, mede namens .., ontzettend bedanken voor jullie hulp van het afgelopen weekend. Wij hebben er absoluut baat bij gehad en zullen het niet nalaten jullie kundigheid over te brengen naar anderen die ons ernaar vragen."

"Opmerkelijk wat jullie in zo'n weekend bereiken! Jullie professionele aanpak leidt ertoe dat je dingen onthoudt en er zoveel mogelijk naar probeert te handelen. De denkbeeldige aparte kamers en de relatiekamer met daarin de bank zoals Karin dat zo mooi verwoordde heb ik regelmatig voor mijn geest. Zo ook Philips' voorbeeld van een bedrijf waar het management vernieuwd wordt en het personeel blijft."

"Uiteraard melden wij ons wel graag weer ..d.d… samen en dan hoop ik dat we jullie kunnen melden dat er een enorme verandering teweeg is gebracht door jullie handvatten."

"De afgelopen periode is voor ons heftig geweest. Maar we hebben heel duidelijk gekozen voor elkaar... Daarom hele goeie afspraken gemaakt, maar vooral om vooruit te kijken. Dus geen oude koeien uit de sloot te blijven halen, maar elkaar terug te vinden. Jullie hebben ons enorm geholpen met de 1e aanzet hierin, nogmaals dank voor alles en veel succes in de toekomt."

".. is zelf veel met haar hoog sensitiviteit bezig en ook samen met mij waardoor ik haar beter begrijp en haar daarin zo veel mogelijk kan steunen. "

"Ze heeft het daarmee soms heel moeilijk en ik doe mijn uiterste best om goed te luisteren en haar dan te begrijpen door er met haar over te praten."

"Ik geef haar dan bv positieve feed back of soms tips hoe ze daar het beste mee om kan gaan. "

"Ik realiseerde mij dat ik al lang mijn eigen behoeften aan het onderdrukken was, om de boel bij elkaar te houden. Ik heb mezelf na het weekend de tijd gegeven om de optie 'uit elkaar gaan' te doorvoelen, een optie die ik nooit echt heb durven overwegen. Dat gaf mij een opening, ik constateerde steeds meer een gevoel van bevrijding en echtheid bij de gedachte daaraan.  "

"Ik wil jullie bedanken voor jullie hulp. "