Intensief Relatie weekend

Al ruim 12 jaar gespecialiseerd in Intensieve Relatietherapie

Contact informatie

Tel. 035-5828726 werkdagen tot 20.00. U kunt in het weekend en de avond wel een boodschap inspreken.
Of stuur ons een bericht: Contactformulier

Contact opnemen

Intensief Relatietherapie Weekend: 4 dagdelen verdeeld over 3 dagen

Intensieve relatietherapie, altijd met 2 relatietherapeuten m/v

Je relatie een nieuwe impuls geven tijdens een Intensieve 3 daagse tussen de buitenplaatsen van ‘t Gooi. De sessies vinden plaats in onze praktijk, je verblijft in een luxe hotel aan de Loosdrechtse plas of aan de Vecht. Lunches reserveren we voor u indien gewenst op mooi locaties.

Alle aandacht is voor u en uw relatie. Gedurende uw therapieweekend staan wij volledig tot uw beschikking. De vier sessies duren ieder ongeveer  2 uur, afhankelijk van wat nodig is, waar we aan werken en wat voor jullie goed en nuttig voelt.

In het  verzorgde Relatietherapie Weekend  kunnen de volgende facetten aan bod komen:

 • Wie ben ik, wie is de ander en wat is onze relatiedynamiek? In welke fase van de relatie zitten we?
 • Welke patronen zijn ontwikkeld in de relatie of binnen ons gezin?
 • Welke persoonlijke bagage of conflictpatronen speelt wellicht een rol?
 • Symbiose en Autonomie: hoe is de balans?
 • Hoe is de balans geven/nemen of geven/krijgen?
 • Hoe werken we in de relatietherapie aan een nieuwe impuls en welke werkelijke wensen en verlangens (intimiteit) hebben ik en de ander t.a.v. onze relatie?
 • Hoe kunnen we de ander helpen de beste versie van zichzelf te worden en hoe geven we dit samen vorm?
 • Hoe communiceren we over wezenlijke zaken?
 • Een van beide partners twijfelt of beide partners twijfelen: kunnen we samen verder? Hoe?
 • Er speelt verliefdheid, een affaire, vreemdgaan: hoe geven we dit een plek? Hoe komen we tot een nieuw contract, want het oude is verbroken..?
 • Het gevoel is weg, de relatie voelt leeg: hoe kunnen we dit herstellen?
 • We hebben besloten uit elkaar te gaan en willen heel goed begrijpen waar dat door gekomen is. Of één van ons heeft behoefte aan begrip om verder te kunnen.
 • Hoe nemen wij bij een keuze voor scheiden goed afscheid van elkaar?
 • Hoe communiceren wij hierover met de kinderen, familie, vrienden? Hoe gaat het verder met het gezin?

Vier dagdelen met totaal twee overnachtingen in een prachtig hotel. U krijgt iedere dag Intensieve Relatietherapie van twee ervaren Relatietherapeuten: een man en een vrouw. Wij kiezen hiervoor omdat ervaring uitwijst dat het prettig is als beide energieën aanwezig zijn, dat beide partners zich gehoord en begrepen voelen. Bovendien zien twee therapeuten meer dan een.

De lunches en avonden gaat u vanuit de praktijk naar het hotel, uw eigen geboekte locatie  of restaurant vlakbij , met verwerkingsopdrachten en activiteiten om een nieuwe start in uw relatie te maken, of begrip en inzicht te krijgen in uw situatie en soms ook om goed te begrijpen waarom je afscheid van elkaar moet nemen.

Aan jullie thema gerelateerde opdrachten tijdens het Relatieweekend.
In de Driedaagse wordt tijdens de vrije uren met opdrachten gewerkt. Zowel met testen, informatie, als mondelinge opdrachten worden aangereikt. Wij reageren op de situatie ter plekke en hebben dan ook geen standaard programma. Vanuit de ontstane individuele inzichten, wordt de intimiteit tussen de partners duidelijk. Deze wijze van Relatietherapie biedt verrassend snel duidelijkheid in iedere situatie en relatie.

De kracht van 3 dagen achter elkaar Relatietherapie blijkt patroon doorbrekend te zijn en inzicht en begrip tot stand te brengen. Het grote verschil tussen iets leren en iets begrijpen, is dat je begrijpen niet meer vergeet!

Spiegelmethode
U krijgt snel en doelgericht, helderheid over wat wel en niet bevredigend is in uw relatie. Het accent ligt hierbij op het gebied tussen de partners. Hierbij zijn de partners getuige van het uitwisselen van gedachten en gevoelens tussen de twee Relatietherapie, hierbij laten zij de manier van communiceren zien met behulp van de ‘Spiegelmethode’. Vruchtbare elementen van de relatie worden benoemd, maar ook wat de oorzaak kan zijn van miscommunicatie of het verschil in verwachtingen tussen beide partners. Door te spiegelen wordt erg snel zichtbaar waar de wederzijdse wensen onduidelijk zijn, ingesleten patronen, of wat maakt dat er nog weinig intimiteit is, maar ook waar de liefde stopt en de angst en/of verwijten beginnen.

Begeleiding en informatie
Henriette en Qruun zijn door de wol geverfd in het geven van relatietherapie. De meest uiteenlopende onderwerpen zijn in hun sessie aan de orde gekomen. (zie algemeen)

Het arrangement

Verblijf in een luxe hotel vanaf  donderdag- of vrijdagmiddag 12.00 uur, te beginnen met een lunch op een mooie locatie en 's avonds een 3 gangendiner in het hotel met  2 drankjes  en  ontbijt. Op verzoek ook doordeweeks.

Lunches rekent u apart af, dat blijkt  voor iedereen praktischer te zijn, en meer vrije keuze.

We reserveren in principe mooie lunch locaties vlakbij de praktijk.

 • Therapiesessies, 4 x  2 uur met twee therapeuten, man en vrouw
 • Enneagrampresentatie 1 uur.
 • Therapeutische opdrachten /activiteiten en naslagmateriaal.
 • Mogelijkheden voor vervolg-consulten nadien

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend oriënterend telefonisch gesprek ; samen of apart een half uur. We proberen samen helder te krijgen wat uw vraag is en of het geschikt is.

Snelle hulp bij relatieproblemen; relatiecoaching, huwelijksproblemen