Intensieve relatie intensive

Wij zijn al 20 jaar gespecialiseerd in Intensieve Relatietherapie

Contact opnemen
Contact informatie

Tel. 06-14947037 werkdagen tot 20.00
(weekend en avond  wel bereikbaar om in te spreken)
E-mail. info@good-spirit.nl

De intensive begint doorgaans met een lunch  op donderdag of vrijdag om 12.30 uur of aan het einde van de middag met een snack. Starten op een andere dag kan in overleg.

Een Intensieve Relatietherapie Driedaagse bestaat uit vier dagdelen, een viertal sessies Intensieve Relatietherapie met 2 relatietherapeuten; een man en een vrouw. Eventueel ook in twee dagen met 1 overnachting.

Alles is geregeld: hotelkamer(s), ontbijt, lunches op 3 leuke plekken en diners. Zodat jullie je intensief en  volledig op elkaar en de relatie kunnen richten.

In de sessies hanteren we elementen uit de Emotionally Focussed Therapy (EFT), Systemisch werken (familiedynamiek), Liefdestalen, Effectieve Communicatie,  Enneagram, Provocatieve coaching en de inzichten van Esther Perel.

Je relatie met je partner is verreweg dé belangrijkste kans, om te ontdekken wie je écht bent. Als een partner niet meer de liefste voor je is, wordt het tijd voor bezinning.

Hoe zijn jullie  in deze fase terecht gekomen?

In een geheel verzorgde Relatietherapie Driedaagse of Weekend in een leuk hotel aan de plas  van Loosdrecht of de pittoreske  haven van Huizen krijg je antwoord op de volgende vragen:

✔ Zitten jullie in een crisis of al in een lege relatie?
✔ Is een van de twee emotioneel uitgecheckt of ongelukkig?
✔ Zijn er terugkerende irritaties en ruzies die gesust worden maar niet opgelost?
✔ Lijkt slechte communicatie en onbegrip steeds vaker voor te komen?
✔ Wordt er niet meer echt gepraat maar gaan jullie beleefd met elkaar om?
✔ Is er sinds de kinderen veel veranderd?
✔ Heeft een van jullie, of beiden het gevoel te veel te geven en niet gewaardeerd te worden?
✔ Is er sprake van verliefdheid, spannend internetgedrag of een affaire?
✔ Willen jullie de romantiek, passie, intimiteit en liefde in de relatie nieuw leven inblazen?
✔ Worden de verwachtingen van elkaar niet meer ingelost?
✔ Heeft een van de partners te maken met ziekte, rouw of baanloosheid?
✔ Is de relatiedynamiek destructief in plaats van inspirerend?
✔ Welke patronen zijn er ontwikkeld in de relatie?
✔ Hoe geven we onze relatie een nieuwe impuls?
✔ Hoe zorgen wij samen, voor wat we ieder belangrijk vinden?
✔ Hoe communiceren we over wezenlijke zaken?
✔ Welke werkelijke verlangens (intimiteit) heb ik en de ander t.a.v. onze relatie?

OF:

✔ We twijfelen of wij door kunnen samen en willen dat uitzoeken.
✔ We hebben besloten uit elkaar te gaan en willen heel goed begrijpen waar dat door gekomen is. Of één van ons heeft behoefte aan begrip om verder te kunnen.
✔ We willen uit elkaar, maar zijn verantwoording verschuldigd aan onze kinderen. Hoe communiceren wij hierover? Hoe gaat het verder met het gezin?
✔ We zijn al uit elkaar maar willen voor de kinderen ons contact herstellen om goede ouders te zijn.

Kortom ruzie of sleur, wij zijn er voor jullie!

Drie dagen lang verblijft u in een  hotel waar u kunt genieten van alle luxe. Eventueel in twee kamers. U krijgt iedere dag Intensieve Relatietherapie bij twee ervaren Relatietherapeuten, man en vrouw, met verwerkingsopdrachten en activiteiten om een nieuwe start in uw relatie te maken, of begrip en inzicht te krijgen in uw situatie en soms ook om goed te begrijpen waarom je afscheid van elkaar moet nemen.

Aan jullie thema gerelateerde opdrachten tijdens het Relatieweekend.
In het Weekend wordt tijdens de vrije uren met opdrachten gewerkt. Zowel met testen, informatie, als mondelinge opdrachten worden aangereikt. Wij reageren op de situatie ter plekke naast ons standaard programma. Vanuit de ontstane individuele inzichten, wordt de intimiteit tussen de partners duidelijk. Deze wijze van Relatietherapie biedt verrassend snel duidelijkheid in iedere situatie en relatie.

De kracht van 3 dagen achter elkaar Relatietherapie blijkt patroon doorbrekend te zijn en inzicht en begrip tot stand te brengen. Het grote verschil tussen iets leren en iets begrijpen, is dat je begrijpen niet meer vergeet!

Spiegelmethode

U krijgt snel en doelgericht, helderheid over wat wel en niet bevredigend is in uw relatie. Het accent ligt hierbij op het gebied tussen de partners. Hierbij zijn de partners getuige van het uitwisselen van gedachten en gevoelens tussen de twee Relatietherapeuten, hierbij tonen zij de manier van communiceren met behulp van de ‘Spiegelmethode’. Constructieve elementen van de persoon en relatie worden benoemd, maar ook wat de oorzaak kan zijn van miscommunicatie of het verschil in verwachtingen tussen beide partners. Door te spiegelen wordt snel zichtbaar waar de wederzijdse wensen onduidelijk zijn, ingesleten patronen niet (mee) werken, of wat maakt dat er nog weinig intimiteit is, en ook waar de liefde stopt en de angst en/of verwijten beginnen.

Begeleiding en informatie

Henriette , Qruun en Paul zijn door de wol geverfd in het geven van relatietherapie. De meest uiteenlopende onderwerpen zijn in hun sessie al aan de orde gekomen.

Het arrangement

Verblijf in een luxe restaurant/hotel vanaf  s'middags 12.00 uur,  's avonds 2x een 3 gangen diner, Dus 2 x  ontbijt, en 3 x lunch.

Meestal start op donderdag.

✔ Therapiesessies, 4 x  2  uur met twee therapeuten, man en vrouw. We werken apart en samen
✔ Therapeutische opdrachten /activiteiten en naslagmateriaal
✔ Mogelijkheden voor consulten nadien

Wij nodigen u graag uit voor een oriënterend gesprek. We proberen samen helder te krijgen wat uw vraag is en leggen uit hoe onze manier van werken is.

Snelle hulp bij relatieproblemen; relatiecoaching, huwelijksproblemen. Bekijk de voorwaarden en kosten hier.