Relatietherapie Bussum

Relatietherapie Bussum

Contact opnemen

Loopt jullie relatie regelmatig vast?

Het vastlopen van een relatie is hét teken dat er iets moet gebeuren, de relatie is aan verandering toe. Als dat niet gebeurt, stijgen de conflicten boven de liefde uit.

Tekenen dat een relatie vastloopt

 • Minimaal één van de partners voelt zich herhaaldelijk afgewezen en eenzaam
 • Praten geeft geen vooruitgang, frustratie is wat overblijft
 • Er is al een tijd niets meer ‘samen’
 • Gesprekken over een probleem missen humor, plezier of genegenheid
 • Er wordt niet meer toegegeven terwijl je weet dat de ander gelijk heeft

Onvervulde dromen en overtuigingen vormen vaak de kern van een uitzichtloos conflict. Verkrijg eerst inzicht in het diepgaande verschil in visie die jij en je partner hebben voordat aan oplossingen gedacht wordt.

Tijdens de relatietherapie gaan we altijd op zoek naar poorten van de relatie die het gezonde denken en wederzijdse betrokkenheid kunnen versterken, als beide partners er voor kiezen om echt verder te gaan.

Samen ga je op zoek naar:

 • Wie je partner echt is, wat laat hij of zij al een tijd niet meer zien
 • De mate van elkaar willen beïnvloeden, ondersteunen en afremmen
 • De balans tussen geven en ontvangen
 • Wat maakt het moeilijk of juist gemakkelijk om genegenheid en bewondering uit te spreken
 • Waar sta je voor als gezin, hoe willen jullie in het leven staan naar je omgeving
 • Welke kwaliteiten van beide partners in te zetten zijn om oplosbare problemen op te lossen

Blijf ook werken aan onoplosbare conflicten. Paren die eisen stellen aan hun relatie hebben meestal een betere band dan paren die minder verwachten.

In meer dan 80% van de gevallen is het de vrouw die aandacht vraagt voor netelige kwesties, terwijl de man discussie erover probeert te vermijden. Dat is niet typerend voor een problematische relatie, het geldt ook voor de meeste goede relaties.

Liefde is de grootste en krachtigste energiebron waaruit we als mens kunnen putten. In ieder mens schuilt een levens- en liefdeskunstenaar. Liefde is het enige vermogen dat altijd rendement geeft en wij zijn het vermogen die de koers van dit aandeel bepalen. Dat doe je niet door te bezuinigen of te verspillen, maar wel door jouw energie voor je te laten werken en met minder energie meer 'vóór elkaar' te krijgen.

Good Spirit 't Gooi, is een relatietherapiepraktijk in Hilversum waar u samen terecht kunt.

Relatietherapiepraktijk Good-Spirit ( nabij Bussum ) heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van (echt)paren en gezinnen. Zij doen dat op een manier waarbij een spiegel voorgehouden wordt. Waarbij vooral de wisselwerking tussen partners staat centraal, de therapeuten laten het effect van handelen en de manier van praten zien. Waar nodig worden ook de gevolgen benoemd en handvatten gegeven.

Intake gesprek.
Tijdens het intake gesprek wordt een plan gemaakt die aansluit bij uw behoefte. Maak een afspraak om de situatie door te spreken.

Relatietherapie praktijk Good Spirit coacht in communiceren en intimiteit herstellen.