Relatietherapie t Gooi

Relatietherapie t Gooi

Contact opnemen

Loopt jullie liefdesverhouding vaak vast? weet je niet meer of en hoe belangrijk je bent voor je partner?

Het vastlopen van een liefdesverhouding is hét teken dat er iets moet gebeuren, de liefdesverhouding is aan verandering toe. Als dat niet gebeurt, stijgen de problemen boven de liefde uit.

Kenmerken dat een liefdesverhouding vastloopt

 • Vaker voelt een van de partners zich steeds
  afgewezen of eenzaam
 • conversaties hebben geen vooruitgang, frustratie is wat overblijft
 • Er wordt niet meer toegegeven terwijl je weet dat de ander gelijk heeft
 • conversaties over een conflict missen humor, pret of warmte
 • Er is al regelmatig niets meer ‘samen’

Onvervulde dromen en overtuigingen vormen vaak de kern van een uitzichtloos conflict. Verkrijg eerst inzicht in het diepgaande verschil in visie die jij en je partner hebben voordat aan oplossingen gedacht wordt.

Tijdens de relatietherapie gaan we iedere keer op zoek naar poorten van de relatie die het gezonde denken en onderlinge betrokkenheid kunnen verstevigen, als allebei de partners er voor kiezen om door te gaan. ook kunnen we begrip en inzicht creëren wanneer de relatie niet meer verder kan gaan.

Beide gaan samen op zoek naar:

 • Wie je partner echt is, wat laat hij of zij al een poos niet meer zien
 • Wat maakt het lastig of juist makkelijk om lust
  en ontzag uit te spreken
 • Het evenwicht tussen geven en nemen
 • De mate van invloed hebben op elkaar, bijstaan en afremmen
 • Welke positieve punten van beide partners in te zetten zijn om
  problemen op te lossen
 • Waar sta je voor als gezin, hoe willen jullie in het leven staan naar je omgeving

Blijf aandacht geven aan onoplosbare conflicten. Partners die prioriteiten stellen aan hun relatie, hebben vaak een betere band dan partners die minder verwachten.

In meer dan 80% van de situaties is het de vrouw die aandacht vraagt voor moeizame kwesties, terwijl de man discussie erover probeert te ontlopen. Dat is niet typerend voor een problematische relatie, het komt ook voor in de meeste goede relaties.

Liefde is de grootste en krachtigste energiebron waaruit we als mens kunnen putten. In ieder persoon schuilt een levens- en liefdeskunstenaar. Liefde is het enigste kracht dat constant profijt geeft en wij zijn het vermogen die de koers van dit aandeel bepalen. Dat doe je niet door te bezuinigen of te verspillen, maar wel door jouw energie voor je te laten werken en met minder energie meer 'voor elkaar' te krijgen.

Good Spirit 't Gooi, is een relatietherapiepraktijk in het Gooi waar u samen terecht kunt.

Relatietherapiepraktijk Good-Spirit ( Hilversum) heeft jaren kennis met het begeleiden van partners en gezinnen. Zij doen dat op een manier waarbij een spiegel voorgehouden wordt. Waarbij vooral de wisselwerking tussen partners staat centraal, de therapeuten laten de uitwerking van handelen en de manier van praten zien. Waar nodig is worden ook de gevolgen benoemd en handvatten gegeven.

Intake gesprek.

gedrurende het intake gesprek wordt een plan van aanpak gemaakt die past bij uw verlangens. Maak een afspraak om de situatie door te spreken.

Relatietherapie praktijk Good Spirit 't Gooi
coacht in communiceren en intimiteit en begrip herstellen.