Relatietherapie Utrecht

Relatietherapie Utrecht

Contact opnemen

Uw relatie zit in een dip? Of begint in een dip te raken? Relatietherapie in Utrecht bij Good-Spirit

Blijf niet afwachten, maar onderneem actie! Teveel mensen starten pas met relatietherapie als het te laat is! Een crisis is dé kans om je relatie naar een volgend level te brengen.

Het hangt voor een groot deel aan onszelf of relaties ons goed doen, ons verwarmen en inspireren, of dat we ze juist als een last en soms zelfs als een straf ervaren.
Bij de meeste werkgevers is het zo, dat als je nooit om loonsverhoging of taakverandering vraagt, je veel te lang op dezelfde plek blijft zitten. Zo is het ook met een relatie. Relaties dutten in, de spanning en de gezelligheid verdwijnt of genegenheid wordt omgezet in minachting.

De grens in je relatie opzoeken en bewaken

In een relatie is het belangrijk dat je jezelf geregeld blijft afvragen, wat verwarmd de relatie en wat maakt de relatie koud of afstandelijk. Als een relatie niet meer werkt, komt dat doorgaans door de rek die bij één van de partners uit is. Men kan dan naar relatietherapie of relatie coaching komen. Elkaar ‘ontmoeten’ is er dan al lang niet meer bij. We kunnen samen kijken of er nog herstel mogelijk is.
Belangrijk is dat je je in alle kwetsbaarheid durft te laten kennen. Zowel te kunnen geven als te kunnen ontvangen.Het helpt al je je eigen grenzen aan kan geven en de relatie te kunen behoeden voor al te ernstige schade. Verder is het belangrijk om kritiek te kunnen verdragen, het over en weer uit spreken van de onvrede, om jezelf niet alleen maar te verdedigen, maar zo open en vrij te zijn, dat je eerlijk kunt nadenken over de vraag of er in de kritiek van de ander soms een kern van waarheid schuilt.

Als de grens moeilijk nog te bewaken valt, is relatietherapie of coaching een goed middel om samen met een mannelijke en vrouwelijke therapeut te onderzoeken of de mogelijkheden van uitdaging en plezier weer terug te vinden zijn. Met serieuze en speelse opdrachten wordt gekeken of en hoe de relatie zich weer opnieuw kan herstellen.

De weg om inzicht te verkrijgen over jezelf in relaties zou wel eens één van de belangrijkste levensopgaven van de mens kunnen zijn.

Er blijkt geen partner te zijn die wegloopt als je jezelf ter discussie stelt, sterker nog, je geeft het voorbeeld aan je partner om hetzelfde te doen. Zo gezien zijn relaties een groot geschenk. Misschien wel eens een lastig geschenk, maar tegelijk ook waarschijnlijk het kostbaarste geschenk dat ons op aarde gegeven is.

Good Spirit 't Gooi, is een relatietherapie praktijk in de regio van Utrecht waar u samen terecht kan om uw relatieproblemen te onderzoeken.

Wanneer jullie met verliefdheid zijn begonnen en er niet teveel schade is kan er veel van de oorsprong worden hersteld!

Relatietherapiepraktijk Good-Spirit ( regio Utrecht ) heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van (echt)paren en gezinnen. Zij doen dat op een manier waarbij een spiegel voorgehouden wordt. Waarbij vooral de wisselwerking tussen partners staat centraal, de therapeuten laten het effect van handelen en de manier van praten zien. Waar nodig worden ook de gevolgen benoemd en adviezen gegeven. Het zal niet over goed en fout gaan, maar over actie en re-actie.

Intake gesprek

Tijdens het intake gesprek wordt een plan gemaakt die aansluit bij uw behoefte. Maak een afspraak om de situatie door te spreken.

Relatietherapie Utrecht, Good Spirit:

Coacht in communiceren en intimiteit herstellen.