Relatieweekenden?

Relatieweekenden?

Contact opnemen
Wij specialiseren ons in het verzorgen van
relatieweekenden
(3 dagen)

Relatiecoaching met 2 relatiecoaches m/v.
De relatie met je partner is een van dé belangrijkste kansen om erachter te komen wie je eigenlijk bent. Wanneer je partner niet meer diegene voor je is, die je laat nadenken, voelen en handelen en/of is de liefde uit jullie relatie? En is er geen sprake (meer) van een liefdevolle relatie en wordt het tijd om weer helemaal tot bezinning te komen?

Je relatie een nieuwe impuls geven tijdens relatieweekenden in een schitterende omgeving in ‘t Gooi.
In totaal verzorgde relatieweekenden in een luxe hotel krijg je antwoord op de volgende vragen:

 • Wie ben ik, wie is de ander en wie zijn wij?
  Wat kunnen wij uit onze relatie halen?Hoe wij samen, voor wat we ieder belangrijk vinden zorgen?
 • Zijn er bepaalde patronen ontwikkeld in de relatie?
 • Hoe we onze relatie een nieuwe impuls geven?
  Wat kunnen wij uit onze relatie halen?
 • Hoe verloopt de communicatie over belangrijke zaken?
 • Welke verlangens (intimiteit) heb ik en de ander t.a.v. onze relatie?
 • We hebben twijfels over hoe we door kunnen gaan samen en dit willen we graag uitzoeken
 • We hebben besloten om niet meer samen verder te gaan, maar we willen graag weten wat daar de oorzaak van is. Heeft één van ons behoefte aan duidelijkheid en begrip om verder te kunnen.
 • We willen niet meer met elkaar verder, maar zijn verantwoordelijk voor onze kinderen. Hoe communiceren wij hierover? Hoe gaat het verder met het gezin?

U verblijft een geheel weekend in een prachtig hotel waar u gebruik kunt maken van allerlei luxe. U krijgt dit weekend relatietherapie van twee bakbekwame relatietherapeuten, man en vrouw, met opdrachten en activiteiten om uw relatie een nieuwe kans te geven, of duidelijkheid en grip te krijgen in de huidige situatie.

Opdrachten op therapeutische basis tijdens de relatieweekenden.

In de relatieweekenden wordt tijdens de vrije tijd die u krijgt het perspectief aangeboden om tot rust te komen en met bevorderende activiteiten bezig te zijn. Deze activiteiten worden doormiddel van testen, informatie als mondelinge activiteiten aangeboden. Wij houden zicht op uw huidige situatie en gebruiken daarbij dan ook geen standaard activiteiten. Uit de individuele inzichten die zijn ontstaan, wordt het lichamelijk contact tussen de partners geoptimaliseerd. Ook verduidelijking is één van deze activiteiten: waarom zijn er bepaalde keuzes gemaakt. Deze manier van relatiecoaching geeft onbegrijpelijk snel inzage in iedere relatie. Die vernieuwende ervaringen vormen het fundament om bijthuiskomst meteen verder aan de slag te gaan en ze met succes en effectiviteit aan te blijven brengen.

De kracht van relatieweekenden blijkt patroon veranderingsgezind te zijn en een duidelijke blik tot stand te brengen. Daarbij is het belangrijkste verschil tussen iets leren en iets begrijpen, dat je het begrijpen van bepaalde patronen en gewoontes niet meer vergeet!
De intensiteit van relatieweekenden in een ontspannende omgeving, zonder afleiding en met uw inzet, blijkt altijd een succes te zijn.

Wederzijdse verlangens

In gedachte verkerende gevoelens van onbegrip, liefde gevoelens voor een ander persoon, irritaties van weers kanten, eenzaamheid, ingesleten patronen en onbegrip kunnen in bepaalde fases naar voren komen. Er is hier vaak srpake van bepaalde signalen die erop kunnen wijzen dat de passie en intieme gevoelens over het algemeen uit de relatie zijn. Kinderen, werk, hobby’s of andere zaken nemen steeds meer tijd in beslag en houden je energie bij je relatie weg. Is het hoog nodig om eens goed na te denken en in een korte tijd wat langer en nadrukkelijk met elkaar bezig te zijn. Redenen om relatieweekenden te doen zijn onder anderen:

 • Het verlangen naar meer erkenning van de partner.
 • We komen niet uit irritanten en vasthoudende patronen. Is er een manier om hier wat aan te doen?
 • De intimiteit tussen is veel minder geworden.
 • Ik denk er aan om niet meer met elkaar te wonen?
 • Ons gezinsleven is niet goed en gezellig meer.
 • Hoe kunnen we dit veranderen?
 • Ik wil niet zo oud worden.
 • We hebben kinderen en relatieproblemen, hoe gaan wij hier mee om?
 • We zitten in een nieuwe levensfase, onze gezins-samenstelling is veranderd, hoe gaan wij hiermee om?
  Er is een buitenstaander in het spel (geweest) hoe gaan wij hier mee om?
  Hoe gaan we op een verantwoordelijke en normale manier uit elkaar?
  Onze relatie moet van een zes naar een acht.
  Ik voel niets meer voor mijn partner, er moet iets gebeuren.
  In een relatie ontstaan vaak problemen wanneer de stap naar een volgende fase niet genomen kan worden. Juist een crisis in een relatie is dé kans om samen aan te pakken en je relatie naar meer verdieping en intimiteit te brengen.

Spiegelmethode

U krijgt snel en doelgericht, helderheid over wat wel en niet bevredigend is in uw relatie. We doen dit met een mannelijke en vrouwelijke relatiecoach. Het accent ligt hierbij op het gebied tussen de partners. Hierbij zijn de partners getuige van het uitwisselen van gedachten en gevoelens tussen de twee relatiecoaches, hierbij laten zij de manier van communiceren zien met behulp van de ‘Spiegelmethode’. Vruchtbare elementen van de relatie worden benoemd, maar ook wat de oorzaak kan zijn van miscommunicatie of het verschil in verwachtingen tussen beide partners. Door te spiegelen wordt erg snel zichtbaar waar de wederzijdse wensen onduidelijk zijn, ingesleten patronen, of wat maakt dat er nog weinig intimiteit is, maar ook waar de liefde stopt en de angst en/of verwijten beginnen.

Begeleiding en informatie

Henriette Vogelaar en Qruun Schram zijn gespecialiseerd in relatietherapie.

Onze ervaring is dat een relatie één van de meest effectieve leerscholen is om je persoonlijke groei te bevorderen, dé plek om je gezien te voelen

Het arrangement

Verblijf in een luxe hotel van vrijdagmiddag 12.00 uur, te beginnen met een lunch en 's avonds een 3 gangen diner, zaterdag ontbijt, lunch en een 3 gangendiner en zondag ontbijt. Alles is inclusief koffie/thee en huiswijn, de kamer is beschikbaar tot zondagmiddag 17.00 uur. Op verzoek ook doordeweeks.

Therapiesessies, 4 x met twee therapeuten, man en vrouw

Therapeutische opdrachten /activiteiten en naslagmateriaal

Nazorg via e-mail en telefoon

Wij nodigen u graag uit voor een oriënterend telefonisch gesprek. We proberen samen helder te krijgen wat uw vraag is en leggen uit hoe onze manier van werken is.