Scheiden of blijven?

Scheiden of blijven?

Neem goed afscheid of kom samen weer in een liefdevolle stroom
Contact opnemen

Liefde alleen is niet genoeg

Ben je met je relatie op een punt gekomen waarbij je niet meer weet of je verder wil met de relatie of wil stoppen, of dat de één wil stoppen en de ander niet, dan kun je kiezen voor een intensieve 3 daagse.

Tijdens deze 3 daagse relatietherapie, waar de overnachtingen een wezenlijk onderdeel van zijn, wordt duidelijk of jouw relatie door kan gaan op een liefdevolle manier met bijbehorende condities of dat de relatie op een waardige manier stopt.

Wanneer je een gezin met kinderen hebt, is het nog  belangrijker dat je begrijpt wat er is gebeurd met jullie liefde. Waar is het misgelopen? Welke wonden zijn er ontstaan? Welke beelden hebben jullie over elkaar gevormd? Afscheid nemen doet pijn, maar als je geen antwoorden hebt op je vragen kun je niet aan het rouwproces beginnen. Daarnaast is het belangrijk dat je kunt blijven communiceren als ouders, want die verantwoordelijkheid blijft. Zodat je ook in de toekomst de vragen die kinderen hebben beter kunt beantwoorden.

‘Waar twee vechten hebben twee schuld’ is een uitdrukking die aangeeft, dat je beiden een situatie gecreëerd hebt. Gedrag heeft kunnen ontstaan toen liefde niet meer voldoende aanwezig was.

Opsporen waar de verkeerde wissels zijn genomen of de verkeerde zaadjes zijn geplant, welk gedrag niet te hebben was voor jou, geeft vaak inzicht in de verwijdering die is ontstaan.

Wanneer je inzicht hebt in wat er gebeurd is tussen jullie, kunnen gevoelens loskomen; zeker weten dat je het niet meer kan of opnieuw gevoelens van liefde. Om goed bij de inzichten te kunnen komen heb je een intensieve en grondige aanpak van werken nodig. Tijd, aandacht en begeleiding zijn ingrediënten om bij inzichten te kunnen komen.

Dit soort kwesties worden nooit opgelost door maar te hopen dat het door de tijd wel weer goed komt.

Uiteraard hebben kinderen last van een scheiding, maar waar kinderen veel meer last van blijken te hebben, is de situatie voorafgaande aan een scheiding waarin ouders de liefde  of respect niet meer met elkaar delen met de daarbij behorende onrust, spanning of strijd. Dus wordt het nóg belangrijker om in de situatie van onrust, spanning of strijd, uit te zoeken of jullie samen kunnen blijven of dat elkaar loslaten een betere oplossing is.

Mocht je in de intensieve 3 daagse bij het inzicht komen, dat je beelden over de ander niet klopten en de liefde weer kan stromen, hebben jullie op een heel mooie manier de onrust doorbroken en kun je samen liefdevol verder.

Wanneer je beide of één van beide de noodzaak inziet om de relatie te beëindigen en de relatie op een waardige wijze af te ronden, ontstaat er ruimte om goede ouders te blijven en soms zelfs vrienden.

Good-Spirit heeft veel ervaring opgedaan in de afgelopen 10 jaar met deze situaties. Continu strijdende stellen werden weer liefdevolle partners en bij andere partners bleek definitief afscheid nemen als man en vrouw de beste optie. Het werken met een mannelijke en vrouwelijke therapeut geeft een grote meerwaarde, mede door de bespiegelingen, over het lief en leed in de relatie.

Spiegelmethode

Je krijgt snel en doelgericht, helderheid over wat wel en niet bevredigend is in de relatie. We doen dit met een mannelijke en vrouwelijke therapeut. Het accent ligt hierbij op het gebied tussen de partners. Hierbij zijn de partners getuige van het uitwisselen van gedachten en gevoelens tussen de twee relatietherapeuten, waarbij zij de manier van communiceren laten zien met behulp van de ‘Spiegelmethode’. Vruchtbare elementen van de relatie worden benoemd, maar ook wat het effect kan zijn van miscommunicatie of het verschil in verwachtingen tussen beide partners. Door te spiegelen wordt erg snel zichtbaar waar de wederzijdse wensen onduidelijk zijn of wat maakt dat er nog weinig intimiteit is; maar ook waar de liefde stopt en de angst en/of verwijten beginnen.

Het arrangement

Verblijf in een luxe hotel van s'middag 12.00 uur tot dag 3 om  14.00 uur, met 2 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x diner inclusief koffie en thee en wijnarrangement.

Therapiesessies 4 x 2 tot 3  uur met twee therapeuten.

Verwerkingsopdrachten en activiteiten.

Nazorg via e-mail of telefoon.

Vraag gerust om informatie 035 5828726.