Spiegeltherapie

Spiegeltherapie

Contact opnemen
Spiegeltherapie
Relaties blijken als een spiegel te kunnen functioneren. Je moet dan echter wel bereid zijn om kritisch naar jezelf te willen kijken, naar wie en hoe je bent in diverse situaties.

Bezig willen gaan met de vraag wie ben ik nou eigenlijk en hoe reageer ik in welke situatie? Want je kan jezelf de vragen stellen: “Hé, wat zeg ik nou”, of “Waarom word ik nu zo kwaad als hij/zij dat tegen mij zegt” ? Het vraagt moed om onder ogen te willen zien wat onze partner, ons spiegelt en wat wij onze partner spiegelen. Wij helpen om de signalen te herkenen, te vertalen en mee om te gaan.

Er blijkt geen partner te zijn die wegloopt als je jezelf ter discussie stelt, sterker nog, je geeft het voorbeeld om hetzelfde te doen. Dit blijkt dagelijks in onze relatietherapie sessies, vandaar dat wij werken met de spiegeltherapie.
Zo gezien zijn relaties een groot geschenk. Misschien wel eens een lastig geschenk, maar tegelijk ook het kostbaarste geschenk dat ons op aarde gegeven is. Dit geeft ook het principiële verschil aan tussen een goede vriendin of vriend en een intieme partner.