Echtscheiding

Echtscheiding en ouderschapsplan maken

Contact opnemen
Contact informatie

Tel. 035-5828726 werkdagen tot 20.00. U kunt in het weekend en de avond wel een boodschap inspreken.

Echtscheiding begeleiding en het maken van het ouderschapsplan.

Tijdens de therapie verwachtingen afstemmen om later bij de mediator of rechter tot een ouderschapsplan te komen, of het zelf te doen.

Relatieproblemen leidden tot scheiden terwijl dat echt vaak voorkomen kan worden. Kom bij ons advies en feedback vragen. Zeker met kinderen thuis is scheiden een zware taak.

Het juridisch afronden van een scheiding en ouderschapsplan gebeurt door Janneke Schmitz Mediation. Zij is ook jurist   http://schmitzmediation.nl

Waarom mediation?
Als je bij een echtscheiding tegenover elkaar in de rechtszaal staat, zal één van jullie winnen, en de ander verliezen. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn, hoewel er natuurlijk wel het verdriet en het rouwproces blijft. Daardoor wordt het nóg belangrijker dat je het voor jullie kinderen goed regelt, zonder dat boosheid of verdriet een te grote invloed heeft op de afspraken. Dat is niet gemakkelijk. Bij mediation probeer je alle dingen die bij een scheiding komen kijken samen te regelen met behulp van een onafhankelijke bemiddelaar: de mediator. Onder begeleiding kan je voor vrijwel elk geschil in een ouderschapsplan een oplossing vinden die voor jou én je partner aanvaardbaar is. Wij werken in de consulten uit waar de verschillen  liggen. Wij helpen je bij het maken van zakelijke afspraken en houden rekening met de gevoelens van jullie allebei.

Juist omdat jij en je partner samen bepalen bij wie (van wanneer tot wanneer)de kinderen gaan wonen na de scheiding, verklein je de kans dat je er later ruzie over krijgt. Je was het immers samen eens over hoe je het wilde doen.

Bovendien is mediation goedkoop scheiden, ten opzichte van een langdurig juridische procedures. Je spaart de kosten van een tweede advocaat uit en je wordt het snel en efficiënt eens en de consulten vallen onder de ziektekosten-verzekering.

Wat houdt mediation nu in?
Er zijn minstens twee partijen. Die twee partijen zitten samen in een verandering of een conflict. Je zoekt samen oplossingen voor concrete problemen. Wij zijn een onafhankelijke derde. Wij houden rekening met jullie emoties. Je spreekt af op neutraal terrein. Je hebt de intentie om je afspraken na te komen. Wij helpen je met het maken van de afspraken. Wij geven je uitleg over wat er komt kijken bij een echtscheiding. Wij zorgen ervoor dat jullie geen dingen afspreken die juridisch gezien helemaal niet kunnen. Zowel als je getrouwd bent in gemeenschap van goederen, als op huwelijkse voorwaarden als dat jullie een samenlevingscontracht hebben.

Ouderschapsplan
Wanneer ouders gaan scheiden zijn zij per 1 maart 2009 verplicht een ouderschapsplan te maken. Ook bij het beïndigen van een samenlevingscontract.

Wanneer stopt de mediation?
Als jullie het niet eens kunnen worden over de inhoud van het ouderschapsplan, of de gevolgen ervan, gaat het anders. Wij kunnen alleen samen met jullie werken, als de basis is dat jullie met elkaar in gesprek willen blijven. Wanneer dit niet het geval is zullen jullie allebei een eigen advocaat moeten inhuren. En je mag niet allebei dezelfde advocaat nemen.

Als het ouderschapsplan klaar is.
Jullie ondertekenen elk de exemplaren en bieden het aan bij de advocaat. Ter plekke verzoeken jullie de advocaat jullie echtscheiding officieel aan te vragen bij de Rechtbank, of het samenlevingscontract te beïndigen.