Weekend relatietherapie?

Weekend relatietherapie?

Contact opnemen

Wij hebben ons gespecialiseerd in het verzorgen van een
Intensief weekend relatietherapie
(3 dagen)
Intensieve relatietherapie met 2 relatietherapeuten m/v
Alleen met jullie twee

Drie dagen lang verblijft u in een geweldig hotel waar u volop kunt genieten van alle luxe die het bezit. Iedere dag krijgt u intensieve relatietherapie bij twee ervaren relatietherapeuten, man en vrouw, met activiteiten en verwerkingsopdrachten om een nieuwe start in uw relatie te maken, of begrip en inzicht te krijgen in de situatie waar u zich in bevindt.

Je relatie een nieuwe impuls geven doormiddel van 3 intensieve dagen weekend relatietherapie in een schitterende omgeving in ‘t Gooi.
Met een geheel verzorgd weekend relatietherapie in een luxe (Spa en Health)hotel krijg je antwoord op alle volgende vragen:

 • Hoe geven wij onze relatie een nieuwe impuls?
 • Wie ben ik, wie is de ander en wie zijn wij samen?
 • Welke patronen zijn er ontwikkeld in onze relatie?
 • Hoe zorgen wij samen, voor wat we ieder belangrijk vinden?
 • Wat kunnen wij halen uit onze relatie?
 • Hoe communiceren we over essentiele zaken?
 • Welke werkelijke verlangens (intimiteit) heb ik en de ander t.a.v. onze relatie?
 • Wij twijfelen of we door kunnen samen en willen dat ontrafelen.
 • We hebben besloten uit elkaar te gaan en willen heel goed begrijpen waardoor dat is gekomen. Of één van ons heeft de behoefte aan begrip om verder te kunnen.
 • We willen uit elkaar, maar hebben verantwoording nodig tegenover onze kinderen.
 • Hoe communiceren wij hierover? Hoe gaat het verder met ons gezin?

Therapeutische opdrachten tijdens het relatieweekend.

In de drie daagse of het weekend wordt met opdrachten gewerkt. Deze opdrachten worden zowel d.m.v. testen, informatie als mondelinge opdrachten aangeboden. Wij reageren op de situatie ter plekke en hebben daarom ook geen standaard opdrachten. Vanuit de ontstane individuele inzichten, wordt de relatie situatie duidelijk. Deze wijze van relatietherapie biedt enorm snel duidelijkheid in iedere relatie. Deze nieuwe ervaringen vormen de basis om thuis verder aan de slag te gaan en deze met nieuw inzicht te blijven benutten.

De kracht van 3 dagen achter elkaar therapie blijkt patroon doorbrekend te zijn en inzicht, begrip tot stand te brengen. Overigens, het verschil tussen iets leren en iets begrijpen, is dat wanneer je iets begrijpt je het niet meer vergeet!

Wederzijdse verlangens

Sluimerende gevoelens van onbehagen, verliefdheid op iemand anders, wederzijdse ergernissen, eenzaamheid, ingesleten patronen en onbegrip kunnen in een bepaalde fase naar voren komen. Dit zijn signalen die erop wijzen dat de intimiteit grotendeels uit de relatie verdwenen is. Hobby's, werk, kinderen of andere zaken nemen steeds meer tijd en aandacht in beslag en houden je energie bij je relatie weg. Daarom is het hoog tijd om wat tijd vrij te maken en in een korte tijd intensiever stil te staan bij elkaar. Redenen om een intensief weekend relatietherapie te volgen zijn onder andere:

 • Ik verlang naar meer waardering en erkenning van mijn partner.
 • We zitten vast in oude, onbevredigende patronen. Wat kunnen we hieraan veranderen?
 • De intimiteit tussen ons verdwijnt.
 • Ik denk er aan om alleen te gaan wonen?
 • Ons gezinsleven is niet goed/gezellig meer. Hoe kunnen we hier verandering in aanbrengen?
 • Onze relatie moet van een vijf naar een acht.
 • Er moet snel iets gebeuren, want mijn gevoelens zijn over.
 • We zitten in een andere levensfase, onze gezins-samenstelling is veranderd, hoe vergroten wij ons inzicht?
 • Er is een derde in het spel (geweest) hoe gaan wij hier mee om?
 • Hoe gaan we op een degelijke manier uit elkaar?
 • Op deze manier wil ik niet oud worden.
 • We hebben kinderen en relatieproblemen, hoe gaan wij het beste hier mee om?

Spiegelmethode

U krijgt snel en doelgericht, informatie over wat wel en niet toereikend is in uw relatie. We doen dit met een vrouwelijke en mannelijke relatietherapeut. De nadruk ligt hierbij op het gebied tussen de partners. Hierbij zijn de partners getuige van het uitwisselen van gedachten en gevoelens tussen de twee relatietherapeuten, hierbij laten zij de manier van communiceren zien met behulp van de ‘Spiegelmethode’. Vruchtbare onderdelen van de relatie worden benoemd, maar ook wat de oorzaak kan zijn van miscommunicatie of het verschil in verwachtingen tussen beide partners. Door te spiegelen wordt erg snel zichtbaar waar de onderlinge wensen onduidelijk zijn, ingesleten patronen, de oorzaak dat er nog weinig intimiteit is, maar ook waar de liefde stopt en de angst en/of verwijten beginnen.

Begeleiding en informatie

Karin denk Dulk en Philip Snijders zijn getrouwd en leven samen in een samengesteld gezin, zijn gespecialiseerd in relatietherapie en coaching en al meer dan 25 jaar actief in het begeleiden van mensen met relatieproblemen. (zie algemeen)

Onze ervaring is dat een relatie één van de meest effectieve leerscholen is om je persoonlijke groei te ontwikkelen, dé plek om je gezien te voelen.

Het arrangement

Verblijf in een luxe hotel van vrijdagmiddag 12.00 uur, waar u begint met een lunch en 's avonds een lekker 3 gangen diner, zaterdag krijgt u een ontbijt, lunch en een 3 gangendiner en zondag ontbijt. Alles is inclusief koffie/thee en huiswijn, uw kamer is beschikbaar tot zondagmiddag 17.00 uur. Op verzoek kan dit mogelijk ook doordeweeks.

Therapiesessies, 4 x met twee relatiecoaches, man en vrouw

Therapeutische opdrachten /activiteiten en naslagmateriaal

Nazorg via e-mail en telefoon

Wij nodigen u graag uit voor een oriënterend telefonisch gesprek. Dan proberen we samen helder te krijgen wat uw vraag is en leggen uit hoe onze manier van werken is.